Dolar 34,0128
Euro 38,0032
Altın 2.827,75
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

FAİZLER DÜŞMEDEN ÖNCE KONUTUNUZU ALIN

FAİZLER DÜŞMEDEN ÖNCE KONUTUNUZU ALIN
18 Eylül 2024 14:57
A+
A-

Gayrimenkul sektörü temsilcileri faizlerin yüksek seyretmesine rağmen konut fiyatlarının makul seviyelerde olduğunu belirterek yatırımcıları uyardılar, faizler düşmeden konut almanın uzun vadede kazanç sağlayacağını belirttiler.

Faiz oranlarının yüksek seyretmesi, yatırımcıları birikimlerini bankalarda değerlendirmeye yönlendirse de gayrimenkul sektörünün temsilcileri bu dönemin konut yatırımı için ideal bir zaman olduğunu ifade ediyorlar. Konut fiyatlarının hâlâ makul seviyelerde olduğunu belirten sektör temsilcileri, faizler düşmeden önce yapılan gayrimenkul yatırımlarının ilerleyen süreçte büyük getiri sağlayacağını aktardılar.

Geçen seneden bu yana konut fiyatlarının çok artmadığını ifade eden Müteahhitler Federasyonu Genel Sekreteri ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ferhat Özmen, “Faizleri artık düşme eğilimine girecek. Girmek zorunda. Geçen seneyle bu sene arasında maliyetlerde büyük artış olmasına karşın konut fiyatları çok artmadı, hatta yerinde saydı. Bu aşamadan sonra, maliyetler bu kadar artmışken, konut fiyatları da hazır düşükken alım yapmanın tam zamanı. Bizim şu an ki en büyük sıkıntımız arz olmaması. Konut ihtiyacı olan insanların bu fırsatı değerlendirmesi lazım. Faizler düşmeye başladıkça insanlar parasını faizden çekip her şeye yatıracaklar. Bunların başında konut gelecek. Şimdi erken düşünüp karar verenler ileride bunun rahatlığını yaşayacak” dedi.

“Bu dönem konut alma dönemi”

Bu dönemde yatırımcılara en büyük tavsiyelerinin alım olduğunu hatırlatan Özmen, “Bu şartlarda yüksek faizlerle konut almak çok zor ama, parası olanların bunu farklı yerlerde değerlendirmektense konuta yatırmalarının daha doğru bir karar olduğunu savunuyoruz. Dövizin çok artmadığını gördük, bundan sonra da çok büyük ataklar yapmayacaktır. Faizden de kazanan kazandı, bu saatten sonra orada düşüş başlayacak. Ama konut zaten düşmüştü, o da zamanla maliyetler karşısındaki olması gerektiği noktaya gelecek” diye konuştu.

REKLAM ALANI