Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!
23 Temmuz 2024 13:00
A+
A-

En çok market indirimlerini konuştuk!

Medya Takip Merkezi (MTM) fahiş fiyatlar sonrası vatandaşta oluşan indirim beklentisinin medya yansımalarını mercek altına aldı. Araştırmaya göre; 2024’te indirim haberlerinde bir önceki döneme göre %59’lük bir artış yaşanırken, marketler ise indirim konusunda en çok konuşulan sektör oldu. İşte araştırmanın detayları…

Son birkaç yıldır yaşanan fiyat artışlarının arz ve talep dengesini derinden sarmasıyla birlikte vatandaş, medyaya yansıyan indirim haberlerine kilitlenmiş durumda. Fahiş fiyat uygulamaları ve piyasada oluşan indirim beklentisi satışlara olumsuz yönde yansıyor. Ortaya çıkan bu durum karşısında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nin (TÜRES) başını çektiği oda, dernek ve birlikler de piyasada baş gösteren durgunluğu aşmak için üyelerine çağrılar yapmaya başladı.

Peki, gerek üretici gerekse tüketicilerin bir numaralı gündemi haline gelen indirimler ve indirim beklentisi, medyaya nasıl yansıyor? Geçtiğimiz yıla oranla indirim haberlerinde nasıl bir seyir izlendi? İndirim haberlerinin zirve yaptığı ay ve sektör hangisi?

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) 10 bini aşkın yazılı basın, TV ve internet haber sitesi üzerinden 1 Ocak – 17 Temmuz 2023 ve 2024 tarihleri arasını kapsayan MTM Analytics sonuçları; medyanın, piyasada oluşan indirim taleplerine kayıtsız kalmadığını ortaya koyuyor. Rapora göre, 2024’te indirim haberleri bir önceki döneme göre %59’lük bir artışla 41 bin 134’ten 65 bin 285’e yükselmiş durumda.

REKLAM ALANI