Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

“KOBİ’LERİN VE İHRACATÇININ YÜKÜ DAHA DA AĞIRLAŞMASIN”

“KOBİ’LERİN VE İHRACATÇININ  YÜKÜ DAHA DA AĞIRLAŞMASIN”
02 Temmuz 2024 12:28
A+
A-

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki sanayicilerin çatı kuruluşlarından ORSİAD’tan, yeni vergi paketi taslağına ilişkin yapılan değerlendirmede, “KOBİ’lerin ve ihracatçının yükünü ağırlaştırmayan yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi” denildi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, üzerinde çalışılan yeni vergi paketi düzenlemesine ilişkin dernek üyeleri ve yönetimin görüşlerini paylaştı. Dernek olarak öteden beri her fırsatta “daha sağlıklı ve adil bir vergi sistemi” isteklerini dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Çamur, “Hazine ve Maliye Bakanlığımızın son çalışmasının, bu beklentimize karşılık vermesini umuyoruz. Elbette devlet vergilerle ayakta duruyor. Ancak vergiyi tabana adil yayan, kayıp kaçağı önleyen, KOBİ’lerin ve ihracatçının yükünü ağırlaştırmayan yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi” dedi.

“KAR ETSİN VEYA ETMESİN, VERGİ…”

ORSİAD Başkanı Çamur, yeni vergi taslağında, “Kar etsin veya etmesin, tüm şirketlerin cirosundan vergi alınması, bazı kritik sektörlere uygulanan istisnaların kaldırılması” gibi maddelerin olduğuna da işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu maddelerin mutlak surette gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Teknoloji üreten şirketleri koruyan, ihracatçının önüne yeni engeller koymayan, KOBİ’lerin yükünü daha da arttırmayan düzenlemeler, yalnızca o sektörleri ve firmaların değil, ülke ekonomisinin geleceğini de koruyacaktır. Evet, kayıt dışılıklara göz yumulmasın ve bunun önlenmesi için tüm tedbirler alınsın. Vergisini ödemeyene ‘barış’ adı altında ‘af’ getirilmesin. Vergisini ödeyenin teşvik edildiği, ödemeyenin bedel ödeyeceği bir sistem kurduğumuzda işte o zaman barıştan, adil bir oluşumdan ve sonuç odaklı bir yeni vergi uygulamasından söz edebiliriz.  Ülke ekonomisinin belkemiği olan KOBİ’lerin yükünü arttırmak bir yana, finansmana ulaşmada karşılaştıkları sorunların hızlıca bertaraf edilmesi, teknoloji üreten işletmelere, ihracat yapan sanayi kuruluşlarına dönük istisnalardan ödün verilmemesi, doğrudan yabancı yatırımların arttırılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi öncelikli ele alınacak konulardır.”

 

REKLAM ALANI